Ay Ay Bebeklerde Zihin Gelişimi

by Montessori Felsefesi

Ay Ay Bebeklerde Zihin Gelişimi

Bebekler doğdukları andan itibaren inanılmaz hızlı bir gelişim göstermektedir. Kısa sürede gelişen bebekler, zamanla bazı hareketleri yapmakta, davranışları sergilemekte ve duyularını geliştirmektedir. Bu bağlamda ay ay bebeklerde zihin gelişimi araştırması yapılarak bebeklerin hangi aylarda hangi becerilere sahip olduğu merak edilmektedir. Bebeklerin algısal gelişimlerini öğrenmek için aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.

1 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

1 aylık bebeklerde, gözler yavaşça açılır ve göz takibi başlamaktadır. Yani, 1 aylık bebek zeka gelişimi bebeğin gözlerinden başlamaktadır. İlk iki haftada açılan gözler, kısa bir süre içerisinde nesneleri takip etmeye başlar. Buna ek olarak 1 aylık bebek annesini kokusundan tanımaktadır.

2 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

2 aylık olan bebeklerde zeka gelişimi, sesler ile fark edilmektedir. 2 aylık bebekler, anne karnında duyduğu seslerin etkisinden çıkar ve gelişim sonucu sesleri net bir şekilde duyabilir. Bebekler, sesleri takip edebilir ve bakışlarını çevirebilir.

3 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

Bebekler 3 aylık oldukları zaman görme ve duyma yetileri oldukça gelişmiş olur. Bu dönemde ayrıca bebekler parmaklarını kullanmaya başlar ve her nesneyi elleriyle kavramak ister. 3 aylık bebeklerin zeka gelişimleri, dokunma duyusunun gelişmesiyle gözlenebilmektedir.

4 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

4 aylık bebekler, annelerini sesinden tanımaya başlar. Bu esnada sesler daha net duyulur ve ses hafızası oluşur. 4 aylık bebekler etrafında konuşulan şeyleri de anlayıp algılamaya başlamaktadır. Ayrıca daha uzağı görebilir ve insanları ayırt edebilirler.

5 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

5 aylık bebeklerin pek çoğunda zeki bebek davranışları görülmektedir. Her algısı gelişen 5 aylık bebekler, artık kendilerini fark etmektedir. Daha hareketli oldukları bu dönemde motor becerilerini keşfedebilmekte ve genellikle kendilerine dokunarak algılarını geliştirmektedir.

6 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

  1. ay bebeklerin en çok geliştiği dönemlerden bir tanesidir. Bu dönemde bebekler annelerinin yardımıyla oturur pozisyona geçebilir ve tüm nesneleri ağzına götürerek keşfetmeye başlayabilir. Ayrıca 6 aylık zeki bebek davranışları, bebeklerin ses çıkartma çabasından belli olmaktadır.

7 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

Bebeklerin en çok hareketli olduğu dönem olan 7. ay, hem bebeklerin oyun için hareket ettiği hem de komutları anlayabildiği bir dönemdir. Anne babasının evet ve hayır dediğini anlayabilen 7 aylık bebekler, ayrıca yavaş yavaş ses çıkartmaya başlayabilir.

8 Aylık Bebek Zeka Gelişimi

8 aylık bebekler, artık tüm aile fertlerini tanıyabilir, farklı sesler çıkartarak ailesiyle iletişim kurabilir ve kendi isteklerini yerine getirmeye başlayabilir. Örneğin oyuncağına erişebilmek için yastığı kaldırabilir veya aile bireyleriyle farklı seslerle iletişim kurarak derdini anlatmaya çalışabilir.

Belirtilen bu süreçten sonra 9, 10 ve 11. aylarda belirtilen bu algılar yerine oturmakta ve daha da gelişmektedir. 12 aylık bebek zeka gelişimi ise, yürüme ve konuşma ile belli olmaktadır. Zira çoğu bebek 12 ila 13 aylıkken kendi başına yürüyebilmekte ve “baba” gibi basit kelimeleri söylemeye başlamaktadır.

Benzer İçerikler

Leave a Comment