Bebeğinizin Karın Şişkinliği Nedenleri Ve Öneriler
Bebeğinizin karın şişkinliği nedenleri ve öneriler başlığı altında bebeklerde karın şişkinliği neden olur ve nasıl geçirilir sorusunun cevabı ebeveynler tarafından merak edilmektedir. Bebeğinizde karın şişkinliği çoğu zaman gazdan kaynaklanmaktadır. Bebeğinizin bağırsağında ve midesinde biriken gaz şişkinlik yapmaktadır. Bebeklerde meydana gelen bu gaz aynı zamanda ağrıya da neden olabilmektedir. Bebeklerde karın şişkinliği sizi ve bebeğinizi olumsuz etkileyen bir durumdur.
Bu durum bebeklerde geçicidir ve çoğu bebekte meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bebeğiniz bu durumlarda huzursuz olabilir ve sürekli ağlar. Endişe etmeden soğukkanlı olup aşağıdaki alt başlıklarda bahsedeceğimiz önerileri dikkate alarak bebeğinizin bu sorunlardan etkilenmemesini sağlayabilirsiniz.
Bebeklerde Karın Şişkinliği Nasıl Geçer?
Ebeveynler tarafından bebeklerde karın şişkinliği nasıl geçer sorusunun cevabı merak edilmektedir. Bebeğinizin şişkinliğinin geçmesi için izleyeceğiniz birçok yol bulunmaktadır. Öncelikle bebeğinizin beslenmesine dikkat etmelisiniz. Eğer emziriyorsanız siz de nohut, kuru fasulye gibi gaz yapıcı besinleri tüketmemelisiniz. Bebeğinizi emzirirken hava yutması da gaz oluşumuna neden olabilmektedir. Bebeğinizin hava yutmaması için emerken memeyi iyice kavradığından emin olmalısınız.
Bunların yanında bebeğinizin bağırsak hareketlerini desteklemelisiniz.Bebeğinizi hafif sallamanız, sırtını ovalamanız gazın atılmasına yardımcı olmaktadır. Bebeğinizin bacaklarını hafif bir şekilde hareket ettirmeniz de faydalı olacaktır. Bebeğinizin ek gıda döneminde beslenmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Gaz yapıcı gıdaları verirken dikkatli ve ölçülü olmalısınız.
Bebeklerde Karın Şişkinliği Kaç Yaşına Kadar Sürer?
Bebeklerde karın şişkinliği rahatsızlığı kalıcı değil geçicidir.Ebeveynlerin bu konuda endişelenmemeleri gereklidir. Bebeklerde karın şişkinliği kaç yaşına kadar sürer sorusu ise sık sık sorulmaktadır. Bebekler doğduktan sonra sindirim sistemleri gelişmeye devam eder ve nasıl çalışacağını öğrenir. Bu nedenle yenidoğan bebeklerde ilk 3 ay karın şişkinliği görülmesi yaygındır.
Her bebeğin fizyolojik yapısı ve beslenme şekli farklı olduğu için karın şişkinliği süreleri de farklı olabilmektedir. Bu konuda net bir şey söylemek zordur fakat 6 aylıktan sonra bebeklerde sindirim sistemi sorunlarına bağlı karın şişkinliği görülmesinin azalması gerekmektedir. Eğer bir anormallik olduğunu düşünüyorsanız doktora danışmanızda fayda bulunmaktadır.
Bebeklerde Karın Şişkinliği Korkulması Gereken Bir Şey Midir?
Bebekleri karın şişkinliği yaşayan ebeveynler endişelenmekte ve bebeklerde karın şişkinliği korkulması gereken bir şey midir sorusunu yöneltmektedir. özellikle ilk 3 ay bebeklerde karın şişkinliği yaşanması gayet normal bir durumdur ve oldukça yaygındır. Korkmanıza veya endişelenmenize gerek yoktur. Tabi ki bu durumun anormal seviyede fazla olmaması gerekmektedir.
İlk 6 ay anne sütü bu konuda çok önemlidir. Bebeğinizi doğru şekilde yeteri kadar beslemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Dikkat etmenize rağmen bebeğiniz sürekli anormal derecede karın şişkinliği yaşıyor ve her yolu denemenize rağmen gaz çıkaramıyor ise mutlaka bebeğinizi doktora göstermelisiniz. Bu süreçte soğukkanlı olmalı ve böyle durumların bebeklerde yaşanabildiğinin farkında olmanız gerekmektedir.