Pembe kule, Montessori materyalleri arasında en çok bilinendir, bu eğitim metodu ile bütünleşmiştir. Boyutsal olarak değişen 10 farklı küpten oluşur. Küplerin en küçüğü 1 cm, en büyüğü 10 cm kenar boyutuna sahiptir. Montessori materyallerinin ortak özelliği doğrultusunda ahşaptır.
Hangi Kazanımları Sağlar?
Pembe Kule, bir çocuğun üç boyut kavramını oluşturmasına yardımcı olur. Görsel algı ve boyut farkındalığını geliştirerek, çevreyi boyutlarıyla daha iyi anlamayı sağlar.
İnce motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. El göz koordinasyonu ve el hareketlerini geliştirir.
Çocukları soyut matematiksel kavramlara hazırlamaya yardımcı olur. Bu materyal, uzamsal hacim ve küp kökü için hazırlık yapmayı sağlar.
Nasıl Sunulur?
Oyun alanı olarak bir oyun halısı kullanabilirsiniz. Üzerine kulenin tüm küplerini rastgele yerleştirin.
İlk olarak siz büyük küpten başlayıp, en küçüğe kadar parmak uçlarınızla tutarak kuleyi oluşturun. Çocuğunuzun anlaması için arada en küçük küple elinizdekini karşılaştırarak duraklayın.
Kuleyi oluştururken merkezlerin üst üste gelmesine dikkat edin. Kuşbakışı bakarak kontrol edebilirsiniz.
Kule tamamlandığında tekrar rastgele dağıtarak çocuğunuzun aktiviteyi devralmasına müsaade edebilirsiniz.
Ayrıca yönerge kartları ile farklı şekillerin oluşturulması da materyalin aktiviteleri arasında yer alır. Çocuk kartlar üzerinden bakarak aynı şekli pembe kule bloklarıyla oluşturur.
Blog’a her gün eklenen yeni yazılar ve Montessori etkinlikleri için Abone bölümünden abone olmayı unutmayın. Yeni yazıları mailinizden takip edin…